Vraag je je af: Ben ik zwanger? Maar weet je niet precies waar je op moet letten? Hier vind je de belangrijkste symptomen van een zwangerschap op ’n rijtje. Het afgaan van de volgende symptomen kunnen je zekerheid bieden over de vraag: Ben ik zwanger? Het uitblijven van de menstruatie is de ultieme bevestiging van een zwangerschap, maar er zijn meerdere symptomen waardoor je je af kunt vragen ben ik zwanger.

Ben ik zwanger? Misselijk en moe

Ben ik zwanger? Dan kun je je vooral in de ochtenden misselijk voelen. Je eetlust blijft vaak uit en de mogelijkheid bestaat dat je over moet geven. Deze misselijkheid houdt vooral de eerste drie maanden van de zwangerschap aan en vermindert daarna. Naast de misselijkheid kun je je ook erg moe en uitgeput voelen. Alles kost meer moeite dan normaal en je bent na een dag vaak helemaal uitgeteld.

Ben ik zwanger? Bloedverlies

Ben ik zwanger? Dan verlies je wel bloed, maar niet zoveel zoals bij een gewone menstruatie. De menstruatie blijft uit, doordat de bevruchte eicel zich in de baarmoederwand nestelt.

Ben ik zwanger? Gevoelige borsten

Ben ik zwanger? Dan kun je last hebben van pijnlijke borsten en tepels. Veel zwangere vrouwen hebben last van beurs of gespannen aanvoelende borsten als ze zwanger zijn. In het begin van een zwangerschap is dit verschijnsel heel normaal en ook de tepels kunnen veel gevoeliger zijn dan normaal.

Symptomen, ben ik zwanger?

Misselijkheid, vermoeidheid, bloedverlies en gevoelige borsten zijn de meest voorkomende symptomen om je af te vragen: ben ik zwanger? Je kunt echter ook andere verschijnselen krijgen die je aangeven dat je zwanger bent. Je weet echter pas zeker ben ik zwanger, als je een zwangerschapstest hebt gedaan. Is de uitslag van je zwangerschapstest negatief (dus ben je niet zwanger) negeer de symptomen dan niet! Je lichaam probeert je iets duidelijk te maken en als het geen zwangerschap is, dan is het tijd om je te laten onderzoeken door de dokter.

Het leuke van zwanger zijn is natuurlijk ook dat je allerlei leuke spulltjes moet halen voor de babykamer en leuke geboortekaartjes!